Pinksterproject 2019

Aangeraakt door Gods Geest.

Dit jaar gaan we met Pinksteren een mobile maken met verschillende symbolen in mooie vlammende kleuren.

De projectverbeelding is deze keer een mobile. De mobile vormt, hangend in de lucht, de verbinding tussen hemel en aarde. Het laat als het ware zien hoe Gods Geest vanuit de hemel naar de aarde afdaalt. De mobile bestaat uit een houten ring die hangt aan strengen borduurzijde in de kleuren; geel, oranje en rood. In de ring hangt, komend vanuit de hemel een duif, die de Heilige Geest verbeeld en gericht is op de aarde. Aan de ring hangen acht, aan borduurzijde geknoopte, ornamenten. Deze stellen symbolen voor die passen bij de verhalen die zich afspelen in de loop van het project. Alle ornamenten aan de mobile zijn gemaakt van papieren stroken in de kleuren; geel, oranje en rood. De kleuren verbeelden hiermee het vuur van Gods Geest. De openheid van de ornamenten laat zien dat Gods Geest door alles heen werkt. Aan het begin van het project hangt u de duif op in de houten ring. Daarna volgen elke keer twee ornamenten tot Pinksteren.

Het materiaal voor deze mobile bestaat uit meerdere pdf bestanden. Deze bestanden vind je hieronder. Eerst vind je de theologische inleiding en de inleiding op het project. Daarna staan er per onderdeel van het project kleinere bestanden. Als je het project kleiner wil uitvoeren, dan kun je gebruik maken van de zwart-wit sjablonen.

Voor de Pinkstermorgen vind je helemaal onderaan een PowerPoint-presentatie en een tekst voor het kindermoment. Hiermee kun je het werk van de kinderen in de voorafgaande weken presenteren in de kerk.

Materiaal in dit project: 

  • Theologische inleiding
  • Inleiding op het project
  • Beschrijvingen per ornament
  • Zwart-wit sjablonen
  • Miniproject
  • PowerPoint-presentatie
  • Tekst voor het kindermoment
Eenmalige aanschafprijs: 30,00

Ontvang alle projecten, materiaal en andere voordelen als je lid wordt voor €160,- per jaar.

Ik word lid