Pinksterproject 2018

In de wolken door Gods heerlijkheid

Inleiding
Je bent er de hele dag mee bezig en je kunt bijna aan niets anders denken. Je hebt iets gekregen waar je al heel lang naar verlangt: een beste vriend of vriendin, een nieuwe slaapkamer, noem maar op. Je bent ervan in de wolken. Alles wat je zegt en doet wordt bepaald door dat ene, dat zo mooi en heerlijk is.
Op Pinksteren zijn de volgelingen van Jezus in de wolken. Ze worden vervuld door Gods kracht en heerlijkheid. Ze zijn vol van zijn Geest. Hun woorden en daden worden bepaald door het geloof dat Jezus de dood heeft overwonnen, de wereld heeft verlost en nu de Heer is van hemel en aarde. Ze willen leven zoals Hij hun leerde en sporen anderen aan dat ook te doen. Om een nieuw leven te beginnen tot zijn eer. Jezus is de Koning die je niet kunt zien. Hij is op Hemelvaart aan het oog onttrokken door een wolk. Hij is bij zijn Vader en niet hier op aarde, in ons midden.
Toch is Hij aanwezig. Hoe? In dit Pinksterproject gaan we daarvan iets ontdekken.

De wolk van God
In de Bijbel zien we regelmatig wolken verschijnen. Natuurlijk de gewone wolken, bestaande uit miljarden druppeltjes, die regen veroorzaken. Er zijn prachtige exemplaren bij, waar je met bewondering naar kunt kijken. God heeft de aarde zo geschapen dat er wolken zijn die de aarde het vocht brengen waardoor alles kan groeien. Ook een gewone wolk is, als je het wil zien, een verwijzing naar God.
Er zijn ook wolken die op een bijzondere manier een teken zijn van Gods aanwezigheid. Zo’n wolk verwijst direct naar Gods liefde en heiligheid. Als God zich aan mensen openbaart is dat niet zoals wij, mensen, elkaar zien. God is anders. Hij laat zich zien, maar gaat niet op in deze wereld. God is geen schepsel, maar de Schepper. Hij blijft voor mensen ongrijpbaar, boven hen verheven.

 

Bij dit project zijn inbegrepen

  • Volledige beschrijving van het project
  • Theologische achtergrondinformatie
  • Benodigd illustratiemateriaal
  •  Suggesties voor het kindermoment
  • Verhalen en verwerkingen van de zondagen tijdens het project
Eenmalige aanschafprijs: 30,00

Ontvang alle projecten, materiaal en andere voordelen als je lid wordt voor €160,- per jaar.

Ik word lid