Pinksterproject 2017

Van Horen Zien

De projectverbeelding voor het Pinksterproject bestaat uit een moderne en toch ‘traditionele’ kerk (gebouw met toren). Het geheel is zo doorzichtig en open mogelijk gemaakt om de verbinding te leggen met alles om ons heen.
Allereerst met de hemel, immers in het project werken we naar Pinksteren toe met de komst van de Heilige Geest, en van daaruit naar de wereld om ons heen. De grote openstaande deuren vormen de verbinding met de buitenwereld en zijn een welkom voor ieder die wil binnenkomen. De open deuren laten tevens zien dat het evangelie niet alleen in de kerk maar ook daarbuiten mag klinken.
Met elkaar willen we laten zien wat geloven en ‘samen kerk zijn’ betekent. Wat gebeurt er in die kerk? Hoe kijken andere mensen er tegenaan? Wat zien en horen ze er van? En wat doen wij daar zelf mee in ons dagelijks leven?
Bij het tot stand komen van dit project moest ik denken aan de uitspraak ‘de kerk… de kerk dat ben jij’. Het geeft het belang aan van betrokkenheid van kinderen/mensen met de kerk en het samen gemeente zijn in de wereld om ons heen.
De kerk is daarmee ook een soort verbeelding van de mens. Voor de jongste kinderen is dat te abstract. Dat het concept van ‘samen’ en ‘dat wat je van binnen denkt’ overeen moet komen met ‘wat je naar buiten toe zegt en doet’ kunnen we wel uitleggen in zowel de kerk als in een mens. De Heilige Geest speelt hierin een allesbeslissende rol. Hij helpt ons om van binnenuit te werken aan wat we naar buiten toe zijn. Hij maakt geloof zichtbaar in ons leven. Zoals hij dat ook wil doen in onze kerk en gemeente.
Je leven en/of de kerk is een afspiegeling van Jezus die ons voorging en voorgaat.
Zonder Hem zijn we nergens, zonder zijn Geest is alles wat we doen en als kerk zijn, leeg en levenloos. Zijn Geest ontwikkelt en vormt ons geloof, dat horen we in Gods Woord en dat mogen we door de Heilige Geest zien in ons leven.
Zodat we van HOREN gaan ZIEN!

Eenmalige aanschafprijs: 30,00

Ontvang alle projecten, materiaal en andere voordelen als je lid wordt voor €160,- per jaar.

Ik word lid