Pinksterproject 2016

Thuis bij God

In de verbeelding zien we een groot wit glimmend raamwerk: het Vaderhuis. Het linker gedeelte is het dikste gedeelte van het raamwerk en staat symbool voor Gods alomvattende Aanwezigheid. Het is de stevige basis waarop wij mogen vertrouwen, waarop alles steunt. Het middelste gedeelte van het raamwerk is tijdens het project op zondag 1 mei nog open. Er is plaats voor Jezus maar ook voor u, jou en mij!
Centraal in de groep met huisjes staat een groot huis, dat symbool staat voor Jezus. Doordat Hij Gods Zoon is, zonder zonde, is Hij groter dan alle ander huizen. Hij stijgt boven ons allen uit. Ook dit huis wordt wit geschilderd. Echter het wit is er op sommige plaatsen afgeschuurd waardoor de houtkleur naar voren komt, als teken dat Jezus bij ons op aarde was. En Hij heeft ervaren wat wij ervaren. Hierdoor is de eeuwige vrede en rust die Hij eerst had, verstoord, aangetast.
Op Hemelvaart zal het huis van Jezus in het Vaderhuis geplaatst worden. De maat van het huis is zo dat deze als een puzzelstuk in het houten raamwerk past. God en Jezus passen perfect bij elkaar en zijn samen één. Het rode koord van de liefde en kracht van Gods Heilige Geest, bindt deze twee samen. Gods Geest vult en omringt het gehele Vaderhuis.
Rond het huis van Jezus staan 12 kleinere huisjes, symbool voor de 12 discipelen. Elk huisje is anders van maat, vorm en/of kleur, omdat ieder anders mag zijn. Bij alle huisjes zie je de houtnerf door de verf heen. Als teken van ons leven. Sommigen hebben meer te verduren gehad en zijn grauwer van kleur. Anderen lijken minder ‘geschaafd’ door het leven. Alle huisjes hebben een venster, waardoor het innerlijke leven zichtbaar wordt. Eerst zijn de huisjes nog leeg, maar door de gedachte aan Jezus worden ze gevuld door zijn licht.
Aan het begin van het project staan de huisjes nog van elkaar af, in een cirkel om Jezus gericht. Na Hemelvaart komen de discipelen bij elkaar en spreken met elkaar over Jezus en alles wat Hij heeft gedaan. Hierdoor komen ze op allerlei manieren dichter bij elkaar te staan, zowel geestelijk, fysiek als vriendschappelijk.

 

Bij het project zitten de verhalen en verwerkingen.

Eenmalige aanschafprijs: 30,00

Ontvang alle projecten, materiaal en andere voordelen als je lid wordt voor €160,- per jaar.

Ik word lid