Paasproject 2019

God kiest, God Redt … Kies jij ook?

Het Paasproject neemt ons mee op de weg van de discipelen, die Jezus volgen naar Jeruzalem. Jezus vertelt de mensen over de weg die Hij wil en moet gaan. Over wat er gaat komen, maar de discipelen lijken Jezus keuzes niet te begrijpen. Jezus is in zijn keuzes een voorbeeld voor zijn discipelen en voor ons.

Centraal in de projectverbeelding staat de rugzak als symbool voor de reis over de weg van het leven. Jezus kwam naar de aarde om mens te zijn en in alle keuzes gehoorzaam de stem van zijn Vader te volgen. Jezus heeft een grote last tijdens een moeilijke tocht te dragen, wat verbeeldt wordt in een grote trekkersrugzak.

De bruine buitenkant van de rugzak XXL verbeeldt Jezus leven op aarde. De binnenzak is wit als symbool van zijn hemelse identiteit die Jezus heeft. Hij heeft de liefde en kracht van God zelf. Met Pasen wordt de rugzak omgekeerd en komt Jezus hemelse witte identiteit naar voren. Jezus maakt keuzes vanuit Gods perspectief, keuzes voor altijd. Een keuze niet voor zichzelf maar voor alle mensen, voor de hele schepping. Jezus kiest ervoor om in onze plaats te staan, Hij brengt ons redding en nieuw leven.

Voor alle kinderen is er tijdens het project een kleine beige/bruine rugzak als symbool dat we in het paasproject de weg van zijn discipelen achter Jezus aan volgen.* Als we op reis gaan, pakken we al onze spullen bij elkaar, stoppen die in een rugzak en gaan op pad. Wat moeten we meenemen op onze reis? Hebben we genoeg bij ons? Welke weg moeten we inslaan? Elke reis is vol keuzes. Zo ook deze reis.

* Als alternatief kan er ook gekozen worden om de kinderen elke week een eigen rugzakje mee te laten brengen.

* Alle beschikbaar materiaal is printbaar op A4, mits anders aangegeven.

 

De verhalen en verwerkingen ten tijde van het paasproject worden meegeleverd.

Eenmalige aanschafprijs: 30,00

Ontvang alle projecten, materiaal en andere voordelen als je lid wordt voor €160,- per jaar.

Ik word lid