Paasproject 2016

Jezus is Liefde. Liefde is…

Liefde is een werkwoord, een woord in beweging, een ‘doewoord’ dat oproept tot actie en reactie in heel ons leven, spreken en handelen. Echte liefde komt van God door Jezus. Die liefde is voor ons bedoeld. Liefde begint bij ontvangen uit genade! In dit project laten we op een eenvoudige manier zien wat liefde voor Jezus betekent en hoe zijn liefde ons leven in beweging mag brengen.

De projectverbeelding van het Paasproject is ook een project in beweging en bestaat bij de start uit de woorden ‘Jezus is liefde…’ Een belangrijk statement om mee te beginnen, dat aan de hand van de kindermomenten omgezet wordt in ‘Liefde is…’. Iedere week krijgt deze zin een vervolg aan de hand van thema’s en uitleg. Tijdens het project komt er telkens een symbool dat bij elke letter een plaatsje krijgt. De afbeeldingen zijn in mozaïek-stijl uitgevoerd. Ze laten symbolisch de gebrokenheid zien in het leven en de wereld om ons heen. Jezus is de verbinding in die gebrokenheid. Zijn naam krijgt bovenaan een plaats. Om Hem gaat het! Maar daar vloeit altijd nog meer uit… Wat wil Jezus ons laten zien en leren? Hoe kunnen wij zijn werk in ons leven zichtbaar maken? Hoe geven we het handen en voeten?

Er zijn vier verwerkingsvormen van het project beschreven waaruit u kunt kiezen. De verschillen zitten met name in de grootte en uitwerkingsvorm. U kunt ze naar eigen inzicht combineren. Het gaat er om, dat u een project kunt realiseren dat voor u en uw gemeente haalbaar en geschikt is. Daarbij is gelet op de ruimte waarin het komt te staan of hangen, wie er mogelijk mee kunnen helpen vanuit de gemeente en het aandeel dat de kinderen zelf kunnen hebben.

Eenmalige aanschafprijs: 30,00

Ontvang alle projecten, materiaal en andere voordelen als je lid wordt voor €160,- per jaar.

Ik word lid