Kerstproject 2018

Lichtdragers van God

In het project staan achtereenvolgens Zacharias, Maria, Elisabet, Johannes en Jezus centraal. De verbeelding is een opzichzelfstaand geheel, gemaakt met vijf grote beschilderde canvas panelen die met elkaar verbonden zijn middels kleine scharnieren. Elk paneel laat in de loop van het project een gekleurde kaars met vlam zien.

In het project staan achtereenvolgens Zacharias, Maria, Elisabet, Johannes en Jezus centraal. De verbeelding is een opzichzelfstaand geheel, gemaakt met vijf grote beschilderde canvas panelen die met elkaar verbonden zijn middels kleine scharnieren. Elk paneel laat in de loop van het project een gekleurde kaars met vlam zien. We werken van buiten naar binnen en komen op het Kerstfeest in het midden uit. Telkens staat er één persoon centraal bij een kaars. Waarbij elke vlam verlicht gaat worden met kleine ledlichtjes aan de achterzijde van de canvas panelen. Bij vier ervan is de kaars zelf in ‘glas in lood’ stijl geschilderd als symbool van de gebrokenheid van deze wereld. Toch kan ondanks die gebrokenheid het licht van God er nog steeds doorheen schijnen. De vijfde kaars in het midden is niet verdeeld in stukjes. Deze kaars is helemaal heel en staat symbool voor de volmaaktheid van Jezus. In het project is het een stralend zilverkleurig middelpunt. Op het Kerstfeest kan de kaars zelf extra belicht worden.

Alle vijf de kaarsen verbeelden de betrokkenheid bij de gebeurtenissen rondom het hoopvol uitzien naar de geboorte van de Messias. Ze dragen allemaal op hun eigen manier Gods boodschap uit. Ze mogen dat ondanks hun gebrokenheid door Gods tussenkomst en met zijn hulp doen. Daarmee zijn ze tot ‘Lichtdragers van God’ geworden, hetgeen ook de titel van het project wil benadrukken. Tijdens de loop van het project volgen we hun verhalen en komen op het Kerstfeest uit bij Jezus, de volmaakte Lichtdrager.
Met het project laten we zien hoe Gods Licht van bevrijding zichtbaar wordt. We mogen ervaren hoe het is om met zijn hulp het Licht uit te dragen in de wereld om ons heen, ook al is er gebrokenheid in ons. God verbindt al die stukjes door zijn Zoon Jezus Christus en maakt ons heel. Op het Kerstfeest brengen de kinderen hun eigen kaarsje bij de projectverbeelding.

Tevens delen ze het licht symbolisch uit, met een attentie voor de mensen in de gemeente, in de vorm van een kaartje met een kaarsje.

Eenmalige aanschafprijs: 30,00

Ontvang alle projecten, materiaal en andere voordelen als je lid wordt voor €160,- per jaar.

Ik word lid