Kerstproject 2016

Beloofd is Beloofd

Een levensboom vormt de projectverbeelding in het kerstproject ‘Beloofd is Beloofd’.
De levensboom, boom die leven geeft, komt al in het Oude Testament voor in de hof van Eden, waar wij er niet meer bij kunnen. In het Nieuwe Testament wordt er een nieuwe levensboom geplant bij mensen; Jezus, die gekomen is om nieuw leven te geven! Hij is de verbindende schakel tussen hemel en aarde.
Als je een afbeelding ziet van zo’n levensboom, staat deze meestal in een cirkel waardoor je niet alleen de stam en takken ziet maar ook de wortels. Die wortels laten zien waar de oorsprong van een booms is. Ze houden de boom staande, in evenwicht en zorgen dat de boom kan groeien.
De levens van Tamar, Rachab, Ruth, Batseba en Maria, vrouwen in de familie van Jezus, staan in dit kerstproject centraal. Het zijn vijf sterke vrouwen geworteld in het geslacht van Jezus. Ze zijn de takken aan onze projectlevensboom, takken die geregeld flink wat te verduren krijgen door de stormen in hun leven. Die de dingen in hun leven geregeld buigen naar hun eigen verlangens tot het barst. Met vaak grote gevolgen. Maar die desondanks toch geloven in een toekomst, vasthouden aan Gods belofte en leven uit zijn genade. Onze levensboom heeft een stam met vijf takken die staan voor de vijf vrouwen uit de verhalen.
Daaraan worden in de loop van het project vijf onderdelen toegevoegd die hun persoonlijke belofte weerspiegeld. Met dit project laten we Gods niet aflatende trouw zien en de beloften die Hij nakomt! Want ‘beloofd is beloofd’!

Eenmalige aanschafprijs: 30,00

Ontvang alle projecten, materiaal en andere voordelen als je lid wordt voor €160,- per jaar.

Ik word lid