Jezus gaat ons voor

Het jaar 2021 is begonnen in lockdown. We gaan een andere 40-dagentijd (17 februari tot en met 3 april) in dan anders en het is onzeker of we met Pasen als gemeente mogen samenkomen. Bij Vertel Het Maar denken wij in alle opzichten mee: voor de gemeente, voor de kinderwerkers en voor de ouders thuis.

Zo kunnen jullie op maat aan de slag met ons prachtige Paasproject. Het thema is: ‘Jezus gaat ons voor’.

Centraal in het Paasproject staan de ‘Ik ben’ uitspraken van Jezus. In de projectverbeelding worden deze uitspraken bijzonder weergegeven in een levensweg. De projectverbeelding bestaat uit 8 canvasdoeken die stapsgewijs naast elkaar geplaatst worden, zodat de weg langzaam zichtbaar wordt. Op elk doek is een landschap te zien. Dit landschap geeft een locatie of situatie weer uit het leven, waarin juist datgene wat Jezus benoemt hard nodig is. Wat Hij ons kan geven omdat Hij ons voor is gegaan.

Speciaal voor betaalde abonnee’s/klanten

Voor de abonnees is de werkbeschrijving van de projectverbeelding te vinden op de website en voor iedere week een PowerPoint presentatie en kindermoment. Zo kunnen jullie ook in de gemeente (online) presenteren. Via Vertel Het Maar Thuis kunnen de ouders en kinderen aan de slag met de bijbelverhalen en verwerkingen die horen bij dit project. Op onze website kunnen jullie het materiaal hiervoor (A3 formaat) terugvinden.

 

Kinderwerkers opgelet – miniproject voor thuis!

De ontwerper van het project heeft speciaal voor de kinderen thuis een miniproject ontwikkeld. Dat bestaat uit zeven boekjes, voor iedere week één, met een bijbelverhaal voor elke dag. Dit materiaal is alleen beschikbaar voor betaalde abonnees en staat dus niet op het gratis gedeelte van de site.

Deze boekjes worden in twee formaten aangeboden: A3 en A4.  Het grotere formaat is mooier voor de kinderen om mee te werken. Niet iedereen heeft een A3 printer thuis, maar misschien kan dit door het kinderteam van de kerk worden uitgeprint en rondbezorgd.

Kijk op onze site voor meer informatie over het project! Bestellen kan ook via de website.

Vertel je het ook door aan anderen? Zo kunnen we met elkaar toeleven naar Goede Vrijdag en het Paasfeest. Jezus leeft! Dit goede nieuws is het meer dan waard om door te vertellen.