Kerstproject 2024

Kerstproject Hij is alles! 
We stappen in dit kerstproject in de toekomst van Jezus' leven en kijken met elkaar naar wie het 'Kind in de kribbe' is (geworden). Het is een uitdaging om te schakelen van verhaal naar verhaal; van een volwassen Jezus naar dat pasgeboren 'Mensenkind uit de hemel', van herders in het veld naar die geboren Herder. We kijken als het ware in het fotoboek van Jezus' leven en ontdekken wie Hij in onze toekomst wil zijn. De visuele verbinding in dit project is een adventskrans waarop in de loop van het project vijf kaarsen met de thema's komen. Elke keer komt daar een verbeelding van de gebeurtenis uit het verhaal bij. De kerstornamenten aan de linten corresponderen met de kaarsen. De afbeeldingen van elk verhaal komen achtereenvolgens op de ornamenten, de kaarsen gaan achtereenvolgens ook 'aan'. 
De verbeelding is er in kleur en zwart-wit, de onderdelen worden onder andere op A0 en A3 formaat afgedrukt. De Adventskrans is zo'n 80cm in doorsnede, de hele projectverbeelding is zo'n 1.70m hoog. 
De ondergrond voor de verbeelding is een houten MDF-plaat.

Kerstproject Hij is alles! 

We stappen in dit kerstproject in de toekomst van Jezus’ leven en kijken met elkaar naar wie het ‘Kind in de kribbe’ is (geworden). Het is een uitdaging om te schakelen van verhaal naar verhaal; van een volwassen Jezus naar dat pasgeboren ‘Mensenkind uit de hemel’, van herders in het veld naar die geboren Herder. We kijken als het ware in het fotoboek van Jezus’ leven en ontdekken wie Hij in onze toekomst wil zijn. De visuele verbinding in dit project is een adventskrans waarop in de loop van het project vijf kaarsen met de thema’s komen. Elke keer komt daar een verbeelding van de gebeurtenis uit het verhaal bij. De kerstornamenten aan de linten corresponderen met de kaarsen. De afbeeldingen van elk verhaal komen achtereenvolgens op de ornamenten, de kaarsen gaan achtereenvolgens ook ‘aan’.

De verbeelding is er in kleur en zwart-wit, de onderdelen worden onder andere op A0 en A3 formaat afgedrukt. De Adventskrans is zo’n 80cm in doorsnede, de hele projectverbeelding is zo’n 1.70m hoog.

De ondergrond voor de verbeelding is een houten MDF-plaat.

 

 

Half september meer informatie over dit project!