Inloggen

Als je bent ingelogd kun je exclusieve inhoud bekijken en je facturen inzien. Nog geen lid? Direct lid worden!

Menu

Geschiedenis

Stichting ‘Vertel Het Maar’ is opgericht in 1994. Een groepje gereformeerde en hervormde predikanten uit de confessionele hoek organiseerde in dat jaar twee themadagen over kindernevendienst- en zondagsschoolmateriaal.

Het enthousiasme was overweldigend, meer dan tweehonderd kinderwerkers kwamen op deze dagen. Want de nood bleek heel groot. Nergens konden deze werkers materiaal vinden dat paste op hun aanpak.
Zo groeide een groepje gedrevenen: enkele predikanten en kinderwerkers staken de koppen bij elkaar: het eerste handboek van ‘Vertel Het Maar’, dat toen nog een periode van een half jaar beschreef, verscheen in 1995. Diverse organisaties staken de helpende hand toe: Mediahuis uit Amersfoort, de stichting Timotheüs, stichting de Windroos uit Amersfoort en de Internationale Bijbel Bond.

Vandaag, zo’n twintig later, mogen we wel zeggen dat er zegen op dit initiatief rust. Van een klein begin met enkele honderden belangstellenden zijn we uitgegroeid tot een organisatie die bijna 1500 gemeenten en groepen van dienst kan zijn. Intussen werken we intensief samen met de Stichting Opwekking, die nu verantwoordelijk is voor het werk van Timotheüs en de Christelijke Gereformeerde Jeugdwerk Organisatie (CGJO).

Ruim dertig trouwe medewerkers, uit vele kerken en groepen helpen mee. De theologen die de achtergrond-informatie samenstellen, de onderwijzers en allerlei andere kinderwerkers die de verhalen schrijven, de mensen die tekenen en andere verwerkingen bedenken, de componist van de liederen, de cartoontekenaar. En de mensen die al deze activiteiten coordineren. De meesten doen het gratis; allemaal zijn ze gegrepen door hetzelfde ideaal: kinderen en jongeren van 4 tot 16 jaar het evangelie van Jezus Christus op een herkenbare manier meegeven. Zo wordt de blijde boodschap tot levensbrood op hun levensweg.
Sinds enkele jaren leveren we de jongerenpagina mee. Steeds vindt u daar een cartoon die kernachtig het weekthema neerzet. De Bovenbouw hebben we een duidelijk ander gezicht gegeven dan de onder- en middenbouw. De Bovenbouw is bedoeld voor kinderen van 10-12 jaar, dat wil zeggen de drie oudste groepen van de basisschool. In deze groep treden ingrijpende veranderingen op. Daarbij moet u denken aan een vervroegd optreden van de puberteit. We moeten rekening houden met deze ‘prepuberteit’. Daarom leveren we voor deze groep een uitdagend totaalprogramma. De benadering van deze groep zien we dan ook veel meer in de lijn van de jongerenpagina.

We willen ook graag dat u, als gebruiker van dit materiaal, meedenkt over de manier van vertellen en verwerken

Word lid